Recomandări:

Câteodată, atât câini cât şi pisicile par ca au un stomac de fier şi reuşesc să digere hrană sub forme care ne dezgustă.

Este adevărat ca prietenii noştri patrupezi pot mânca orice şi nu fac nazuri dar, dacă ne gândim la sănătatea lor şi la faptul că ei nu au fost obişnuiţi de mici cu acest gen de alimentaţie, o schimbare bruscă în dieta principală a câinelui poate afecta stomacul şi obiceiurile de hrănire ale animalului.

De aceea, trecerea la o dietă sănătoasă trebuie făcută treptat pe o perioadă de cel puţin patru zile. În prima zi a procesului de schimbare ar trebui să nu renunţăm deloc la mâncarea veche. Umplem castronul câinelui cu trei sferturi mâncare veche şi un sfert cu noua hrană.

Folosim această proporţie pentru încă două zile. După acest prim pas, mărim la jumătate cantitatea de hrană recomandată de noi.

Câtă mâncare să dăm animalelor de companie?

Dacă îi hrănim prea mult se îngraşă şi pot dezvolta grave probleme de sănătate. Dacă le dăm prea puţină mâncare vor deveni ,,gunoieri” şi vor mânca orice ar părea ca e gustos. E foarte greu să ştim care e cantitatea corectă de mâncare pe care o putem da câinelui sau pisicii câtă vreme acesta nu poate să ne spună. Un câine nu va refuza niciodata ceva delicios. Alegerea de a umple permanent castronul câinelui cu mâncare pentru ca animalul să se poată hrăni ori de câte ori simte nevoia nu este deloc recomandată.

Câinii care se hrănesc oricând doresc sunt mai predispuşi la obezitate, de aceea: – hrăniţi pet-ul de trei ori pe zi până la vârsta de 6 luni apoi de două ori până la un an urmând ca după această vârstă să-l hrăniţi o dată pe zi. – pentru căţei diversificaţii hrana măcar o dată pe săptămână oferindu-i o conservă Miglior Cane. – folosiţi sare în alimentaţia căţelului.

Sarea este un constituent de bază al organismului, aşadar este indispensabilă pentru câinele sănătos. – animalelor de companie nu trebuie să le lipsească apa niciodată! Mai ales câţeilor care sunt hrăniţi numai cu hrană uscată.

Aveţi grijă să le schimbaţi zilnic apa în castron pentru ca pet-ul dumneavoastră să poată avea acces oricând la apă proaspătă. – folosiţi orezul în alimentaţia câinelui. Orezul este un aliment excelent pentru alimentaţia câinelui, fiind uşor digerabil şi bogat în substanţe nutritive; deşi conţinutul de proteină al orezului este mai scăzut decât cel al grâului şi a altor cereale, faptul că este uşor digerabil (întrucât nu conţine gluten) şi nu are dezavantajele generate de digestia greoaie a acestora, îl face să fie alimentul de bază care, alături de carne şi legume, în proporţia corespunzătoare, asigură necesarul zilnic de substanţe nutritive (vitamine, tiamina, niacina, riboflavina) al câinelui.

Recomandăm Miglior Cane Complet Menu cu carne de vită la 10 kg sau Miglior Cane Special Menu cu legume la 10 kg.

Meniu